Според Явор Гечев в държавата има големи количества украинско зърно и

...
Според Явор Гечев в държавата има големи количества украинско зърно и
Коментари Харесай

С още 16 млн. евро ще бъдат компенсирани българските зърнопроизводители от ЕК

Според Явор Гечев в страната има огромни количества украинско зърно и неосъществено българско, което удостоверява, че страната ни e наранена повече от другите страни в Европа от украинския импорт. Зърнопроизводителите посрещнаха земеделския министър Явор Гечев с поредна обсада с трактори и комбайни на основния път Плевен – Русе край Горна Студена.

 

Явор Гечев дефинира позицията на протестиращите против безмитния импорт на украинско зърно, който подбива пазарите у нас, съответствува с позицията на страната ни и добави, че са положени всички старания обстановката да бъде изменена, само че все още няма подобен механизъм. Гечев уточни: " Комисията този път реагира най-малко отчасти на нашите неща. Това, което е по предварителни данни, три страни ще получат средства във връзка с европейската взаимност. Предварителните числа са 16 млн. евро във връзка с България, които ние ще използваме за спомагателни дотации за спешното предпазване, с цел да подпомогнем най-малко отчасти това, което сте изгубили. "

Зърнопроизводителите са безапелационни, че тази помощ няма да ги избави от банкрути. Протестиращите упорстват и за смяна на Стратегическия проект за развиване на бранша, защото съгласно тях той обрича дребните и междинните производители на банкрут. Министър Гечев изрази единодушие със земеделците, само че изясни, че тази година е преходна за осъществяване на проекта и никой от тях няма да предстои на наказания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР